• DOMAINE DE FREYSSANGES
    Domein in Limousin, Frankrijk
  • Bel voor meer info
    + 0032 (0) 475 49 18 52
By - admin

Een huis kopen in het buitenland

Voor veel mensen is het een droom: een huis kopen in het buitenland. Vaak gaat het om een vakantiewoning waar de eigenaar zelf zijn vakanties doorbrengt en wat de rest van het jaar wordt verhuurd. Naar welk land je voorkeur uitgaat is natuurlijk heel persoonlijk. Het ‘huis in Frankrijk’ is voor veel Nederlanders een klassieke droom. Duizenden landgenoten hebben een tweede huisje in het altijd zonnige Frankrijk waar ze naartoe gaan om te onthaasten en van de rust en de ruimte te genieten. Veel gepensioneerden hebben een tweede huis in Spanje waar ze de koude wintermaanden doorbrengen.

Hoe betaal je jouw huis in het buitenland?

Als je je huis in Nederland niet wilt verkopen, dan heb je natuurlijk geld nodig om een huis in het buitenland te kunnen kopen. Op www.leningen.nl/ kun je heel eenvoudig lening aanbieders met elkaar vergelijken. Dit kan je veel geld besparen, want er zit vaak veel verschil in de kosten en overige voorwaarden voor het afsluiten van een lening. Natuurlijk hoeft die lening niet bedoeld te zijn voor de aankoop van de woning, je kunt ook geld lenen om het huis op te knappen. Als er veel achterstallig onderhoud is kunnen de kosten flink oplopen. Als je hiervoor niet voldoende spaargeld hebt dan kun je daarvoor een persoonlijke lening afsluiten.

Houd overzicht over je financiën en sluit je lening over

Als je al eerder een lening hebt afgesloten dan kun je ervoor kiezen om deze te combineren met een nieuwe lening. Een lening oversluiten geeft je het grote voordeel dat je maar één aflossing per maand hoeft te betalen. Dit is veel overzichtelijker dan dat je meerdere betalingen moet doen. Ook is het veel duidelijker of je je lening al hebt afgelost of hoeveel termijnen er nog open staan. Daarnaast betaal je vaak minder rente omdat de rentevergoedingen voor leningen nog steeds dalen.

Wanneer ga jij genieten van je huis in het buitenland?

Als je na je pensioen, of misschien nu al, wilt genieten van een heerlijk huis in het buitenland, dan kun je daar natuurlijk nu alvast voor gaan rondkijken. In sommige landen zijn huizen flink goedkoper dan in Nederland. Denk hierbij aan landen als Tsjechië of Kroatië. En het weer is er vaak een stuk beter dan in Nederland. Een heerlijk vooruitzicht om daar een deel van het jaar of je pensioenjaren te kunnen doorbrengen. En als je het huis tussendoor verhuurt dan kun je van de opbrengst het onderhoud betalen. Zo heb je er nauwelijks kosten aan.

 

Let op: Het lenen van geld kost u geld. Lees eerst de financiële bijsluiter. Geld lenen doet u op eigen risico. Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend.