• DOMAINE DE FREYSSANGES
    Domein in Limousin, Frankrijk
  • Bel voor meer info
    + 0032 (0) 475 49 18 52
By - admin

Wat maakt Frankrijk een aantrekkelijk land?

Misschien geloof je het niet, maar er zijn nog veel mensen in Nederland die nog nooit in Frankrijk zijn geweest. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel Nederlandse vakantiegangers die jaarlijks naar een Franse camping gaan om daar te genieten van de zon en de zee. Maar uiteraard is er in Frankrijk nog veel meer te beleven en daarom is het geen slecht idee om het land binnenkort eens te bezoeken. Maar wat maakt Frankrijk dan een aantrekkelijk land? Dat gaan we je in dit artikel vertellen.

Er zijn veel leuke sportevenementen

Ben je een groot liefhebber van sportevenementen zoals racewedstrijden? In dat geval is het geen slecht idee om Frankrijk eens te bezoeken, want daar wordt onder meer de MotoGP 2023 georganiseerd. Voor dit evenement kun je nu nog tickets kopen. Het is om meerdere redenen leuk om dit sportevenement te bezoeken. In de eerste plaats is het sensationeel en tegelijkertijd kun je jouw motorhelden in het echt aanschouwen. Het is leuk om met je familie te gaan, maar je kunt er natuurlijk ook een leuk vriendenreisje van maken.

Geniet van de bourgondische levensstijl in Frakrijk

In Frankrijk wordt, net als in Nederland, hard gewerkt, maar tegelijkertijd weten ze in Frankrijk ook echt van het leven te genieten. De Fransen staan namelijk bekend om hun bourgondische levensstijl. Dit houdt in dat ze veel tijd besteden aan vrienden en familie en ook ruim de tijd nemen voor eten en drinken. De tijd staat dan even stil en veel mensen komen dan echt tot rust. In Nederland zijn we meer bekend met nuchtere levensstijl. Wil je de bourgondische levensstijl ook eens in het echt ervaren? Ga dan eens naar een mooi restaurant in Frankrijk en doe daar inspiratie op!

Je kunt de stad Parijs bezoeken

Frankrijk kent natuurlijk geweldige steden, maar het is vooral interessant om de stad Parijs eens te bezoeken. Deze geweldige stad is wereldwijd bekend en is voorzien van meerdere monumentale gebouwen. Het is sowieso interessant om de Eiffeltoren eens in het echt te bekijken. Daarnaast kun je in Parijs een prachtige boottocht over de Seine maken en mensen die van cultuur houden doen er goed aan om het Louvre te bezoeken. Daar vind je onder meer de Mona Lisa. Dit is een van de bekendste schilderijen ter wereld!

Geniet van de prachtige natuur in Frankrijk

In de stad Frankrijk vind je veel geweldige steden, maar tegelijkertijd is het land ook voorzien van prachtige natuurgebieden. Het is geen slecht idee om de natuur regelmatig op te zoeken, want het werkt goed tegen stress en je krijgt er energie van. In Frankrijk kun je bijvoorbeeld prachtige lavendelvelden bezoeken, valleien ontdekken en door bijzondere bossen wandelen. De natuur is niet alleen leuk voor volwassen, maar ook kinderen vinden het fantastisch om in de natuur te spelen.

Conclusie

In Frankrijk is het in de zomer vrijwel altijd aangenaam qua weer en om die reden is het ideaal om daar in de vakantie op een camping te verblijven. Tegelijkertijd is er in Frankrijk nog veel meer te beleven.